• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

Florovit

Gräsmattegödsel Höst med järn, 10 kg

Florovit Gräsgödning Höst med hög järnhalt i 10kg förpackning är komponerad för att ge gräset den näring det behöver under hösten och vintern.

Artikelnr: 14106
Finns i lager (10+)
Inkl. moms:
399 kr
{{ price }}
 • Leverans inom 1-3 dagar
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager allt i en leverans
 • Beskrivning

  Florovit Gräsgödning Höst med hög järnhalt i 10kg förpackning är komponerad för att ge gräset den näring det behöver under hösten och vintern. Gödning med låg halt av kväve ges på hösten för att gräset skall växa saktare, men förlänger även gräsets växtlighet och gör så att din gräsmatta behåller sin intensiva grönska långt fram på hösten. Med en högre halt av kalium och järn ökar man motståndskraften mot sjukdomar och bidrar till en bättre övervintring. Florovit Gräsgödning Höst ger din gräsmatta en intensiv grönska och förbättrar gräsmattans kondition.

  Applicera Florovit Gräsgödning Höst från början av augusti till slutet av oktober med 4-6 veckors mellanrum, för bästa resultat sprid 3 kg per 100 m2 gräsmatta. Florovit Gräsgödning Höst skall spridas jämnt över hela gräsmattan och gödningen bör appliceras på nyklippt gräsmatta. Florovit Gräsgödning Höst kan även användas tidigt på våren med samma dosering.

  Tänk på att alltid vattna efter gödslingen för att undvika eventuella brännskador på gräset. Florovit Gräsgödning Höst bör ej användas vid extremt solljus eller vid kraftiga vindar. Regelbunden bevattning förhöjer effekten av Florovit Gräsgödning Höst. Eftersom Florovit Gräsgödning Höst innehåller järnsulfat som missfärgar betong, skiffer och träytor bör denna typ av ytor täckas eller avskärmas före spridning. Om gödning kommer på denna typ av ytor spola då så snart som möjligt ytan med rikligt med vatten.

  Förpackningen räcker till cirka 350 m2.

 • Specifikation
  Vikt 10 kg
  Kväve (N) 4.4 %
  Fosfor (P) 5.2 %
  Kalium (K) 19 %
  Järn (Fe) 6 %
 • Fråga om produkt