• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

     

0

Amplar

Filtrera
Sortera

Visa fler

Vacker hängande blomsterprakt i amplar

Ampelväxter är växter som växer i hängande korgar. Amplar är ett utmärkt sätt att ge färg och liv åt alla utomhusutrymmen. De är perfekta för små utrymmen och kan användas för att skapa vackra blomster- och växtställningar. Det finns många olika typer av hängande ampelväxter att välja mellan, så det är lätt att hitta rätt växt för ditt utrymme och trädgård.

Vilka är några bra växter för amplar? Ett alternativ är fuchsia. Fuchsior finns i många olika färger och storlekar och blommar från sen vår till tidig höst. De trivs bäst i halvskugga, men kan också tåla fullt solljus. En annan bra växt för hängande korgar är Flitiga Lisa. Flitiga Lisa finns i många olika färger, och de är en av de enklaste växterna att odla. De trivs i skuggiga områden, vilket gör dem perfekta för verandor eller uteplatser som inte får mycket direkt solljus.

Olika typer av rankor fungerar också bra som amplar. Några populära rankor är gullranka, passionsblomma och klematis. Rankor ger en trädgård ett stort visuellt intryck, och de kan användas för att dölja mindre vackra områden eller för att skapa en naturlig avskärmning.

Det finns också många grönsaker och bär som kan odlas i amplar som till exempel månadssmultron, ampeltomater och ampelgurkor.