• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

Sam van Schooten

Gladiol, Blandade färger 25 st

Storblommande gladioler i blandande färger i 25-pack som är utmärkta och långvariga som snittblommor.

Artikelnr: 19261
Slut i lager
Inkl. moms:
109 kr
{{ price }}
 • Leverans inom 1-3 dagar
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager allt i en leverans
 • Beskrivning

  Storblommande gladioler i blandande färger i 25-pack som är utmärkta och långvariga som snittblommor. Klipp och ta in när den första blomman på stjälken börjar visa färg. Plocka bort överblommade blommor och korta ner stjälkarna efterhand så håller buketten ännu längre.

  Förgroning

  För tidigare blomning kan lökarna förodlas i djupa krukor några veckor innan utplantering. Sätt löken grunt och vattna sparsamt tills skotten börjar växa. Placera krukorna ljust och svalt. Eftersom gladioler är frostkänsliga behöver de avhärdas innan utplantering. Sätt ut plantorna en stund under varma dagar för att vänja dem.

  Plantering

  Knölarna eller de förkultiverade plantorna planteras när risken för nattfrost är över i väldränerad, näringsrik jord med god dränering i skyddat läge. Gödsla gärna vid utplantering, därefter behöver gladiolerna ingen mer näring. För att få längre blommning, plantera med några veckors förskjutning.

  Vinterförvaring

  Knölarna tas upp på hösten efter första nattfrosten. Skaka av den mesta av jorden och torka dem hängande på en sval men frostfri plats. Klipp av stjälkar och blad till 5-10 centimeter när de torkat. Förvara fortsatt luftigt, svalt och frostfritt.

  Sidolökar som utvecklas kan du försiktigt ta bort och plantera nästa vår så får du fler plantor, de behöver växa sig större och blommar därför inte första året.

 • Specifikation
  Antal i förpackningen 25 st
  Färg Gul, Lila, Orange, Röd, Rosa, Vit
  Ursprungsland Nederländerna
  Lökstorlek 12 / 14
  Planteringsperiod April - Maj
  Planteringsdjup 7 - 10 cm
  Latinskt namn Gladiolus x hortulanus
  Odlingsläge Sol
  Odlingsplats Rabatt
  Livslängd Flerårig / Perenn
  Blomning / skörd Juli - September
  Växthöjd 100 cm
  Plantavstånd 10 - 15 cm
 • Fråga om produkt