-
Beskrivning
Knölfänkål Perfektion bildar knölar med anisaktig smak. Både knöl, blad, blommor och frö kan användas. Knölen har lång hållbarhet i kylt utrymme. Använd knölen som en delikat grönsak, lätt kokt. Bladen i soppa, till fisk och fröerna i sås till fisk eller i bröd. Fröerna skördas då frökapseln mognat, knölen senare och plantan skärs ner till vintern. Knölfänkålen passar också perfekt i blomrabatten med sina limegröna blommor. Fröerna är ekologiskt framodlade.
Så inomhus i minidrivhus med såjord eller direkt på växtplatsen för senare skörd. Gror efter 10-15 dagar. Plantera om i krukor med plantjord eller direkt ut på friland, när risken för frost är över. knölfänkål trivs i välgödslad jord. Skörda knölarna innan de börjar sträcka sig på höjden.
-
Specifikation
Latinskt namn Foeniculum vulgare Mill. Frö till ca 50 plantor Odlingsläge Sol Såsätt Förodling / Direktsådd Försådd April - Maj Direktsådd Maj - Juli Blomning / skörd Juli - November Sådjup 0,5 cm Plantavstånd 25 cm Radavstånd 40 cm -
Fråga om produkt