• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

SW Horto

Sättlök, Schalotten Red Sun 200 g

Sättlök för schalottenlök Red Sun 200g är en rödbrun sort med kryddig och god smak.

Artikelnr: 19367
Slut i lager
Leveranstid: Tyvärr ej tillgänglig 2024.
Inkl. moms:
29 kr
{{ price }}
 • Fast enhetsfrakt 69 kr
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager, allt i en leverans
 • Beskrivning

  Sättlök för schalottenlök Red Sun 200g är en rödbrun sort med kryddig och god smak. Sättlökarna är av yrkesodlarkvalité och värmebehandlade vilket minskar risken för så kallad stocklöpning. Tänk på att värmebehandlad lök måste vattnas mer för att komma igång och växa än obehandlad lök. Vattna extra fram tills löken kommer upp. Sättlöken för schalottenlök är också obetade, vilket betyder att de inte behandlats med något bekämpningsmedel mot svampar och därmed godkända i ekologisk odling.

  Att odla egen lök i grönsakslandet är både enkelt och gott. Så fort tjälen går ur marken och jorden torkar upp är det dags att peta ner sättlöken i jorden. Schalottenlök växer ungefär som potatis och varje sättlök bildar många nya smålökar att skörda senare på säsongen. Nyskördad lök är fantastiskt på grillen och färsk i sallader. Kom ihåg att du även kan använda blasten, klipp ned och låt den tillföra mersmak i sallader och grytor.

  Sätt löken i väldränerad jord precis så djupt att spetsen går att skönja i jordytan. Jorden ska gärna vara jordförbättrad med kompost eller torv för att få en lucker jord. Tillför gödsel. För snabbare resultat kan du odla löken i pallkrage eller i en upphöjd odlingsbädd där jorden blir varmare. Löken vill inte torka ut så när dagarna blir varmare så vattna ordentligt. Du kan även använda en fiberduk över plantorna som hjälp till att hålla kvar fukten.

  Löken är klar att skörda när ungefär hälften av blasten gulnat och lagt sig ner på marken. Dra upp löken och låt den torka på en varm och torr plats under ett par veckor för ökad hållbarhet. Förvara därefter löken på en mörk, sval och torr plats.

 • Specifikation
  Antal i förpackningen ca 10 st
  Vikt 0.2 kg
  Ursprungsland Nederländerna
  Planteringsperiod April - Maj
  Planteringsdjup 3 - 5 cm
  Latinskt namn Allium cepa var. aggregatum
  Egenskaper Rådjurssäker
  Odlingsläge Sol, Halvskugga
  Odlingsplats Friland, Pallkrage
  Livslängd Ettårig / Annuell
  Blomning / skörd Augusti - Oktober
  Plantavstånd 15 - 20 cm
  Radavstånd 45 cm
 • Fråga om produkt