• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

Sam van Schooten

Kungsängslilja, Uva vulpis 10 st

Kungsängslilja Uva vulpis med hängande, klocklika blommor med brun-lila botten och gul topp.

Artikelnr: 19519
Slut i lager
Leveranstid: Prel. Förbeställning från början augusti 2024.
Inkl. moms:
55 kr
{{ price }}
 • Fast enhetsfrakt 69 kr
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager, allt i en leverans
 • Beskrivning

  Kungsängslilja Uva vulpis med hängande, klocklika blommor med brun-lila botten och gul topp. Passar i rabatten, bland buskar eller i gräsmattan till exempel tillsammans med Pingstlilja.

  Odla i rabatt

  Plantera Kungsängsliljalökarna och de kommer tacksamt tillbaka varje år. Att välja rätt plats för Kungsängsliljan är viktigt och den trivs bäst i en bördig, fuktig och väldränerad jord. Liljorna bör sättas på hösten förutom i södra Sverige där de kan planteras på våren. Placera lökarna med rötterna nedåt och på ca 20 cm djup, eller fyra gånger så djupt som lökens höjd. Plantera med ca 30cm mellanrum mellan grupperna. Liljor kan planteras både på våren och på hösten. Om du inte kan plantera direkt, lägg då i en påse i kylskåpet.

  Odla i kruka

  Välj en rejäl kruka, minst 12 liter, så att liljerötterna får gott om plats. Se till att krukan har hål i botten för god dränering om den ska stå under bar himmel. Plantera gärna 3-4 liljelökar ihop för då stöttar liljorna varandra. Bottna med ett rejält dränerings lager av tex lecakulor, kottar eller liknande. Använd en grusblandad mullrik jord. Gödsla gärna med benmjöl om du har övervintrat den.

  Vinterförvaring

  Liljor klarar det Svenska klimatet bra och behöver därför inte grävas upp inför vintern. Men om din lilja är en asiatisk eller orientalisk lilja som inte klarar sig ute vintertid i din zon kan du ha kvar den i en kruka, men kanske byta till en större kruka som du har ute under sommaren och tar in frostfritt men kallt under vintern.

 • Specifikation
  Antal i förpackningen 10 st
  Färg Brun, Gul, Vinröd
  Ursprungsland Nederländerna
  Lökstorlek 8 / 9
  Planteringsperiod September - November
  Planteringsdjup 8 cm
  Latinskt namn Fritillaria uva vulpis
  Egenskaper Rådjurssäker
  Odlingsläge Halvskugga, Sol
  Livslängd Flerårig / Perenn
  Blomning / skörd April - Maj
  Växthöjd 20 - 30 cm
  Plantavstånd 10 cm
 • Fråga om produkt