• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

Nelson Garden

Hydroponisk odling, Harvy 3-plugg startpaket vitt lock

Harvy startpaket för hydroponisk odling med plats för 3 odlingspluggar och med vitt lock från Nelson Garden som är tillverkad i Sverige.

Artikelnr: 22146
Finns i lager (3)
Inkl. moms:
529 kr
{{ price }}
 • Leverans inom 1-3 dagar
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager allt i en leverans
 • Beskrivning

  Harvy startpaket för hydroponisk odling med plats för 3 odlingspluggar och med vitt lock från Nelson Garden som är tillverkad i Sverige.

  Startpaket innehåller odlingslådan Harvy i vit plast med svart insida, lock med plats för 3 pluggplantor, 3 st pluggkorgar, försådda odlingspluggar (3 st Sallat, 3 st Basilika) och 250 ml specialnäring.

  Med hjälp av Harvy kan du enkelt starta din egen hydroponiska odling som enbart växer i vatten med speciellt näringstillskott och helt utan jord. Efter att du odlat de medföljande pluggarna med sallat och basilika kan du antingen köpa försådda pluggar med olika sorter som lämpar sig extra bra i hydroponisk odling eller välja odlingspluggar utan frö och så valfri krydda, grönsak eller blomma. Tänk bara på att inte välja rotgrönsaker som växer under jord.

  En hydroponisk odling behöver inte lika mycket tillsyn som vid odling i jord. Efter att växternas rötter når en bit ner i vattnet räcker det att fylla på med mer vatten och näring ungefär varannan vecka beroende på hur varmt det är och hur mycket vatten växterna dricker. Eftersom inget vatten rinner bort och mindre avdunstning sker tack vare locket så går det heller inte åt lika mycket vatten som vid odling i jord. Efter att din odling är klar går det utmärkt att använda kvarvarande näringsvatten till att vattna dina krukväxter.

  Att starta odling i Harvy är mycket enkelt oavsett om du är en nybörjare inom odling eller en erfaren odlare. Placera odlingslådan ljust, gärna i ett fönster och fyll på med vatten upp till markeringen "start" så att odlingspuggarna når ner i vattnet, tillsätt sedan 18 ml av den medföljande hydroponiska näringen. Sätt på locket och stoppa odlingspluggarna i korgarna och ta av klisteretiketten och sätt ner korkarna i locket på Harvy. Nu är du igång och kan följa växternas utveckling på nära håll. Efter cirka 3 veckor kollar du första gången vattennivån och fyller eventuellt på upp till markeringen "grow" med mer vatten och näring. Den lägre vattennivån är till för att skapa en luftspalt så att växternas luftrötter kan få syre.

  Under den mörka årstiden under oktober - februari behöver odlingen extra ljus i form av en växtbelysningsramp, annars får plantorna slå blad och långa stjälkar. Extra belysning året runt ger dock det bästa och jämnaste resultatet vid inomhusodling. Justera höjden på belysningen allt eftersom plantorna växer.

  Harvy's låda och lock är tillverkad för daglig användning i tålig livsmedelsgodkänd PS plast. De mjuka pluggkorgarna är tillverkade av PE plast. Sorteras som hårdplast vid återvinning.

 • Specifikation
  Färg Vit, Svart
  Längd 39 cm
  Bredd 16 cm
  Höjd 15 cm
  Innehåll 1st Harvy hydroponisk odlingslåda med lock, 3st pluggkorgar, 250ml näring, 3 Sallat + 3 Basilika odlingspluggar
 • Fråga om produkt