• Leverans: 1-3 dagar | E-post: kundservice@plantigo.se

   

0

Osmo

Gräsmattegödsel med mossborttagare 20 kg, organisk

Vertigazon från Osmo är ett unikt miljövänligt, långtidsverkande och skonsamt organisk gräsmattegödsel som också fungerar som mossborttagare.

Artikelnr: 14165
Finns i lager (10+)
Inkl. moms:
475 kr
{{ price }}
 • Leverans inom 1-3 dagar
 • Kvalitet till rätt pris
 • Eget lager allt i en leverans
 • Beskrivning

  Vertigazon från Osmo är ett unikt miljövänligt, långtidsverkande och skonsamt organisk gräsmattegödsel som också fungerar som mossborttagare. Förpackningen innehåller 20 kg. 

  Den särskilda sammansättningen i Vertigazon gräsmattegödsel minskar behovet av vertikalskärning tack vare att den innehåller komposterande bakterier. Bakterierna garanterar att filten i gräsmattan (ännu ej nedbrutna organiska rester från rötter, gräsklippning och mossa) effektivt omsätts till humus och nyttig näring till gräset.

  Mossan bekämpas indirekt genom det höga innehåll av kalium (K) som gör att mossans rötter bränns kraftigt (men inte gräsets). Mossan gulnar inom någon vecka och försvinner därefter av sig självt. Även Magnesium (Mg) bidrar till att motverka mossan och ger gräset en vacker grön färg.

  Osmo Vertigazon är fingranulerad och bränner inte gräsmattan. Tack vare att mossbekämpningen sker indirekt och inte innehåller någon järnsulfat missfärgas heller inga plattor, trallgolv eller stenläggningar.

  Dosering och gödslingsråd

  Vid mossbekämpning

  På våren när gräset kommit igång och temperaturen är över 12 grader, strö ut 15 kg gödsel per 100 m2.

  Underhållsgödsling

  Underhållsgödsla med Vertigazon gräsmattegödsel ungefär var 6 - 8 vecka med omkring 3-5 kg per 100 m2 under säsongen om du vill ha en låg till måttlig tillväxt på gräset. För en högre tillväxt använd Osmo gräsmattegödsel universal med samma tidsintervall.

  Tips

  En handfull gödsel motsvarar ungefär 50 gram.

  Varför organiskt gödsel?

  Använd organisk gödsel för att öka innehållet av mull och mikroorganismer i jorden. Med organisk gräsgödsel får du en bra, porös och humusrik jordmån, en frisk och stark gräsmatta som också har kraft att stå emot slitage, sjukdom, mossa och torka. Näringsämnena i organisk gödsel lakas inte ur och har därför alltid långtidsverkande effekt.

 • Specifikation
  Vikt 20 kg
  Kornstorlek Fingranulat
  Kväve (N) 6 %
  Fosfor (P) 1.3 %
  Kalium (K) 16.6 %
  Magnesium (Mg) 2.4 %
  Mikronäringsämnen Ja, komposterande bakterier
 • Fråga om produkt